Registered Dietitian Exam Review Workshop Schedule

2021

Sage Nutrition Associates

Day 1 (Eastern Standard Time)

- 11:00 a.m.-11:20 p.m. Introduction
- 11:20-12:00 p.m. Food Science/Marketing
- 12:00 -12:10 p.m. 10 minute break
- 12:10 –1:10 p.m. Nutrition and the Supporting Sciences
- 1:10-1:20 p.m. 10 minute break
- 1:20 2:20 p.m. Nutrition and the Supporting Sciences/Lifecycle
- 2:20 2:40 p.m. 20 minute break
- 2:40 3:40 p.m. Screening & Assessment
- 3:40 3:50 p.m. 10 minute break
- 3:50 5:00 p.m. Medical Nutrition Therapy

Day 2 (Eastern Standard Time)

- 11:00 a.m.-12:00 p.m. Medical Nutrition Therapy
- 12:00 -12:10 p.m. 10 minute break
- 12:10 -1:10 p.m. MNT/ Community/Education & Communication/Research
- 1:10-1:20 p.m. 10 minute break
- 1:20 2:20 p.m. Statistics/Financial Management
- 2:20 2:40 p.m. 20 minute break
- 2:40 3:40 p.m. Financial Management/Functions of Management
- 3:40 3:50 p.m. 10 minute break
- 3:50 4:45 p.m. Human Resources/Food Service Systems
- 4:45 5:00 p.m. Next Steps & Evaluation